قیمت تعمیر سمعک
سمعک یک وسیله الکترونیکی کوچک است که در داخل یا پشت گوش استفاده می شود. کارکرد آن این است که برخی صداها را بلندتر می کند به طوری که فرد مبتلا به کم شنوایی می تواند گوش دهد، ارتباط برقرار کند و به طور کامل در فعالیت های روزانه شرکت کند.
همچنین می تواند به افراد کمک کند هم در موقعیت های ساکت و هم در موقعیت های پر سر و صدا بیشتر بشنوند. سمعک دارای سه بخش اصلی است: میکروفون، تقویت کننده و بلندگو. سمعک صدا را از طریق میکروفون دریافت می کند که امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل کرده و به تقویت کننده می فرستد. تقویت کننده قدرت سیگنال ها را افزایش می دهد و سپس آنها را از طریق یک بلندگو به گوش می فرستد. به مرور زمان و با استفاده پیوسته ممکن است سمعک شما بر اثر ضربه دیدن, رسیدن رطوبت یا قدیمی شدن قطعات آسیب ببیند و کارکرد مفید قبلی خود را نداشته باشد. در این صورت به تعمیر سمعک نیاز پیدا می کنید تا مشکل سمعک خود را برطرف کنید.
قیمت تعمیرات سمعک برای بعضی از افراد مهم است که آیا سمعک ارزش تعمیر دارد یا بهتر است سمعک جدیدی خریداری شود. بسیاری از افراد تصور می کنند که تعمیر سمعک پرهزینه است, در صورتی که همیشه درست نیست. ممکن است سمعک شما مشکل جزئی داشته باشد که با کمترین هزینه قابل حل است.
توصیه های زیر به شما در مراقبت از سمعک کمک می کند :
- سمعک را دور از رطوبت نگه دارید. سمعک خود را در محلی امن و خشک و خنک نگهداری کنید. باتری ها با رطوبت بیش از حد تماس پیدا کنند، ممکن است باعث خوردگی شود و ممکن است عمر طولانی نداشته باشند.
- سمعک ها را در معرض گرما قرار ندهید، دمای بسیار بالا عمر مفید آنها را کاهش می دهد.
- باتری های مصرف شده و فاقد برق را فورا تعویض کنید.
- روزانه بقایای جرم گوش را که ممکن است در سمعک شما باقی بماند تمیز کنید.
- هنگام استفاده از سمعک از اسپری مو یا سایر محصولات مراقبت از مو استفاده نکنید .
- سمعک را زمانی که استفاده نمی کنید خاموش کنید. اگر قرار نیست برای مدت طولانی تری از سمعک خود استفاده کنید، باتری ها را خارج کنید. برای کاهش خطر هرگونه رطوبت محبوس شده که باعث خوردگی می شود، باتری ها را خارج کنید. این به محافظت از باتری برای مدت طولانی تری کمک می کند و عمر سمعک شما را افزایش می دهد.
- باتری های جایگزین و وسایل کمکی کوچک را از کودکان دور نگه دارید.
- مراقب باشید سمعک را نیندازید و ضربه نبیند.
- هنگام تعویض باتری های سمعک مراقب باشید. هنگام تعویض باتری ها از تمیز بودن دست ها اطمینان حاصل کنید زیرا حتی رطوبت دستان شما می تواند مضر باشد. آنها را تمیز نگه دارید و همیشه قبل از تعویض باتری دست های خود را بشویید.
موارد زیر می تواند در عیب یابی سمعک کمک کننده باشد:
- مطمئن شوید که درب باتری سمعک بسته است و سمعک شما روشن باشد. بررسی کنید که آیا باتری به درستی قرار گرفته است.
- بررسی کنید که آیا قالب سمعک شکسته است و شکافی روی قالب وجود دارد یا خیر.
- هنگامی که صدا بیش از حد و خود به خود بالا می رود، بازخورد ممکن است رخ دهد. بررسی کنید صدا به طور خود به خود افزایش نیافته باشد.
- اگر سمعک شما صدا تولید نمی کند، بررسی کنید که آیا جرم گوش مانع دهانه میکروفون یا خروجی صدا شده است.
- سعی کنید صدا را افزایش دهید . یا روی دکمه دستی سمعک یا با استفاده از کنترل از راه دور.
- به فکر تعویض باتری خود باشید. می توانید تست باتری را انجام دهید تا ببینید آیا مشکل از باتری است یا خیر.
در پایان اگر هیچ یک از موارد بالا کمکی نکرد، ممکن است سمعک شما آسیب جدی دیده باشد. برای راهنمایی بیشتر , عیب یابی و تعمیر تخصصی به مراکز و کلینیک های معتبر شنوایی مراجعه نمایید.
از میان بسیاری از مشکلاتی که ممکن است برای سمعک رخ دهد، برخی از مشکلات رایج تری نیز وجود دارد :
- آسیب قلاب سمعک
این یک مشکل ساده اما بسیار رایج است. گاهی اوقات، قلاب سمعک آسیب می بیند. این آسیب می تواند به انواع مختلف رخ دهد، اما معمولاً نتیجه ساییدگی و پارگی است. این بخشی از سمعک است که به خوبی در اطراف گوش قرار می گیرد. اگر این سمعک آسیب دیده باشد، سمعک را نمی توان در جای خود نگه داشت. اگر قلاب شکسته است، تعمیر معمولاً ساده است اما اگر شکستگی بدی باشد، ممکن است نیاز به سفارش قلاب جایگزین داشته باشد.
- آسیب دیدن میکروفون سمعک
یکی دیگر از مشکلات رایج سمعک، خرابی یا خرابی میکروفون است. متأسفانه، رفع این نوع مشکل فنی همیشه آسان نیست. معمولاً باید توسط خود شرکت سازنده تعمیر شود ، بنابراین هر چه زودتر سمعک خود را به ارائه دهنده خدمات شنوایی خود تحویل دهید، بهتر است.
- گرفتگی لوله اتصال سمعک
گاهی اوقات موم یا جرم گوش، چه در گوش و چه در لوله اتصال، ایجاد می شود. در نتیجه اگر لوله اتصال با موم گوش مسدود شد، باید تعویض شود. فقط مطمئن شوید که قبل از قرار دادن سمعک در گوش خود، آن را از جرم اضافی پاک کنید.
- آسیب دیدن باتری سمعک
یک مشکل رایج برای کاربران سمعک، آسیب باتری آن است. این مشکل میتواند نصب اشتباه باتری یا لق شدن یا معیوب بودن سیم سمعک، باعث مشکل برق دریافتی در سمعک شود. در مورد مسائل و مشکلات پیچیده تر این بخش از سمعک، محفظه باتری باید تعویض شود.
هزینه تعمیر سمعک چقدر است؟
تعمیر سمعک ممکن است پرهزینه باشد، اما شنوایی شما ارزش آن را دارد. انواع مختلفی از تعمیرات سمعک وجود دارد. اگر سمعک شما فقط به لوله تعویض، تمیز کردن عمیق یا تنظیم نیاز دارد، هزینه زیادی نخواهد داشت. عیوبی که دارای هزینه بالاتری جهت تعمیر هستند و نیاز دارد تا متخصص شنوایی شما سمعک را برای تعمیر به شرکت سازنده بفرستد، از مشکلات ترک یا شکستگی تا خرابی قطعات مهم سمعک را شامل می شود. در برخی موارد به افراد گفته می شود که سمعک آنها قابل تعمیر نیست و تنها گزینه برای آنها خرید یک سمعک جدید است. این به طور کلی فقط زمانی است که دستگاه ضربه شدید دیده باشد و بدنه آن از بین رفته باشد، توسط آب آسیب دیده باشد یا نیاز به تعمیرات پرهزینه داشته باشد و عمر آن از پنج تا هفت سال گذشته باشد. یکی از رایج ترین دلایل تعمیرات که هزینه زیادی دارد، آسیب های ناشی از رطوبت است. اگر آمپلی فایر توسط اتصال با رطوبت از کار بیفتد، تعمیر آن بسیار پر هزینه می شود. همچنین شنونده نیز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. استفاده از جعبه های خشک کن به پیشگیری این مشکل می تواند کمک می کند. یکی دیگر از رایج ترین تعمیرات سمعک معمولاً به دلیل شکسته شدن بدنه ناشی از ضربه، میکروفون شکسته، قاب شکسته یا شکستگی محفظه باتری است.نوع و شدت آسیب نیز بر قیمت تعمیر سمعک تاثیر دارد.
قیمت تعمیر سمعک در نمایندگی
برای تعیین میزان قیمت تعمیرات سمعک عوامل مختلفی تاثیرگذار است.علاوه بر مدل و سبک سمعک مورد استفاده میزان آسیب به قطعه مورد نظر نیز می تواند بر هزینه تعمیر سمعک اثر بگذارد. اگر سمعک شما مشکل جزئی داشته باشد, در خود کلینیک تعمیر و مشکل سمعک رفع خواهد شد, اما اگر ایراد و مشکل سمعک شما پیچیده و تعمیر آن زمانبر باشد, سمعک شما برای تعمیرات اساسی به لابراتوار شرکت مربوطه ارسال خواهد شد.زمان تعمیرات سمعک نیز بسته به شرکت های مختلف, مدل و مشکل به وجود آمده در سمعک متفاوت خواهد بود.البته شرکت ها مستقیما تعمیر سمعک را نمی پذیرند و باید از طریق کلینیک های معتبر این امر انجام پذیرد.
کلینیک آلفا و قیمت تعمیر سمعک
کلینیک تخصصی سمعک آلفا , با 24 سال سابقه خدمات تعمیر و تنظیم انواع سمعک, خدمات تجویز سمعک مناسب با شرایط بیمار نیز به مراجعین گرامی ارائه می دهد. کلینیک سمعک آلفا به دلیل دارا بودن نمایندگی فروش انواع سمعک در برندهای مختلف از جمله سیگنیا، اتیکن، فوناک و ... ،علاوه بر تعمیرات انواع سمعک این امکان را دارد که سمعک شما را برای تعمیرات اساسی و تخصصی تر به شرکت های مربوطه ارسال نماید و سمعک تعمیری خود را با سریع ترین زمان ممکن تحویل بگیرید. می توانید هر 6 ماه یکبار جهت سرویس های دوره ای سمعک به کلینیک مراجعه کنید تا سمعک شما مورد بررسی گیرد و اگر سمعک شما طبق معمول کار نمی کند یا از کار افتاده است تعمیرات لازم انجام گیرد. برای اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره تلفن های مربوطه تماس بگیرید.
سوالات متداول:
- چرا تمام تعمیرات سمعک در خود کلینیک انجام نمی گیرد؟
دلیل آن خارج شدن سمعک از خدمات گارانتی می باشد و دلیل دیگر آن هم این است که شرکت ها قطعات اساسی سمعک را در کلینیک ها عرضه نمی کنند.
- شرایط گارانتی برای تعمیرات سمعک چیست؟
یک سری شرایط برای گارانتی انواع سمعک وجود دارد که خود شرکت ها و برند های سازنده آن را تعیین می کنند.گارانتی سمعک برای مواردی که مربوط به خراب شدن قطعات سمعک مانند رسیور , میکروفون و غیره در زمان گارانتی می باشد را شامل می شود. مواردی نیز موجب ابطال گرانتی می شود. برای مثال بروز هرگونه اشکال در سمعک در اثر استفاده نادرست, ضربه و شکستگی و همچنین نفوذ آب به داخل سمعک از موارد ابطال گارانتی می باشد. همچنین انجام هرگونه تعمیرات و دستکاری سمعک توسط افراد غیر متخصص سمعک را از گارانتی خارج می کند.ارائه کارت گارنتی نیز در هنگام استفاده از خدمات سمعک الزامیست.
- آیا تعمیر سمعک نیز تحت پوشش بیمه قرار می گیرد؟
خدمات بیمه بسته به مدل و برند و شرکت سازنده ممکن است متفاوت باشد.البته تعمیر سمعک های بعضی برند ها شامل بیمه نمی شود.قبل از خرید سمعک موردنظرتان می توانید از طرح قرارداد با بیمه از کلینیک یا مرکز شنوایی خود اطلاعات کسب کنید.