آترزی گوش
 

برخی از نوزادان هنگام به دنیا آمدن گوش ندارند یا ساختمان گوش بیرونی آنها کامل تشکیل نشده است. والدین گرامی نباید خود را نگران کنند زیرا با پیشرفت تکنولوژی و جراحی پلاستیک قابل حل است. اگر نوزاد یا کودکی همراه با آترزی گوش مشکل کم شنوایی داشته باشد از راه Bone ABR مشکل قبلا شناسایی است. وقتی کم شنوایی نوزاد مسجل شد ، سمعک مناسب آترزی گوش تجویز می گردد.

آترزی گوش یا همان آترزی شنوایی چیست؟

آترزی شنوایی زمانی اتفاق می‌افتد که نوزاد بدون کانال گوش متولد شود. در این مشکل پرده گوش نوزاد به طور طبیعی تشکیل نشده است یا کامل از بین رفته است. همچنین مشکلاتی در استخوانچه‌های گوش میانی وجود دارد. بخش‌های گوش داخلی از جمله عصب شنوایی، معمولاً طبیعی هستند اما گوش میانی و خارجی مشکل دارد یا به طور کامل تشکیل نشده است. اکثر نوزادان مبتلا به آترزی شنوایی همچنین دارای میکروتیا نیز هستند. میکروتیا به قسمت کوچک و بدشکل بیرونی گوش در این دست از بیماران گفته می‌شود. آترزی شنوایی باعث کاهش شنوایی می‌شود، اما درمان‌ها می‌توانند به اکثر کودکان کمک کنند که بهتر بشنوند.

آترزی گوش

دسته بندی آترزی گوش

آترزی بر اساس میزان درگیری به ۴ دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شود. در درجه یک آترزی، نسخه کوچکتری از یک گوش معمولی یا یک مجرای گوش باریکتر وجود دارد. درجه ۲ آن، گوش با کانال گوش تا میزان قابل توجه‌ای باریک شده اند. درجه ۳ این بیماری گوش خارجی به طور کامل از بین رفته اما همچنان یک حالت بادامی شکلی وجود دارد. درجه ۴ که شدیدترین شکل آترزی است، گوش خارجی به طور کامل وجود ندارد. این درجه از بیماری به آنوشیا نیز معروف است.

علائم آترزی گوش چیست؟

آترزی شنوایی می‌تواند در یک یا هر دو گوش رخ دهد، اما بیشتر اوقات فقط یک گوش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر این مشکل تنها در یک گوش رخ دهد، شنوایی در گوش دیگر معمولاً طبیعی است. از آنجایی که کانال به هیچ وجه تشکیل نشده است، باز شدن گوش ممکن نیست. کودکان مبتلا به آترزی شنوایی نیز ممکن است دارای پوست گیر افتاده در مجرای گوش کوچک به نام کلستئاتوم و همچنین وجود مشکل در فرایند گفتار و زبان نیز باشند.

چه چیزی باعث آترزی شنوایی می‌شود؟

متخصصان دقیقاً نمی‌دانند به چه دلیل آترزی شنوایی اتفاق می‌افتد اما به این نکته اشاره می‌کنند که این مشکل در بسیاری از موارد به دلیل تغییرات ژنتیکی ایجاد می‌شود. برخی از کودکان مبتلا به این بیماری دارای سندرم ژنتیکی مانند سندرم تریچر کالینز هستند. سن بالای مادر، ازدواج فامیلی، سقط جنین و مصرف داروهای اعصاب و روان قبل از حاملگی از دیگر دلایلی هستند که باعث آترزی شنوایی می‌شوند.

آترزی شنوایی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

چنانچه گوش خارجی وجود نداشته باشد امکان تست‌های غربالگری نیست. در نتیجه پزشکان برای بررسی‌های بیشتر، کودک یا نوزاد را برای تست‌های شنوایی بیشتر ارجاع می‌دهند. شایان ذکر است که معمولاً معاینات تصویری مانند سی تی اسکن تا ۶ سالگی کودک انجام نمی‌شود؛ زیرا استخوان گیجگاهی اطراف گوش در سال‌های اولیه رشد می‌کند.

چگونه پزشکان از دست دادن شنوایی در آترزی شنوایی را درمان می‌کنند؟

برای رشد کودک مهم است که هر نوع کم شنوایی در اسرع وقت درمان شود. اکثر کودکان مبتلا به آترزی شنوایی عصب شنوایی طبیعی دارند، در نتیجه می‌توان برای مشکلات این چنینی از دستگاه هدایت استخوان استفاده نمود. این دستگاه مجرای گوش گم شده را دور می‌زند و ارتعاشات صوتی را مستقیماً به عصب شنوایی انتقال می‌دهد. این دستگاه معمولاً در نوزادان با یک نوار الاستیک که دور سر کودک می‌چرخد متصل می‌شود. جراحی پلاستیک کودکان برای بازسازی گوش می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
سمعک آلفا

نشانی: تهران، گاندی شمالی، تقاطع خیابان شریفی، روبروی کلانتری ۱۰۳، ساختمان پزشکان گاندی، پلاک ۸، طبقه همکف، واحد یک
تلفن: ۸۸۶۷۴۸۸۶-۰۲۱

  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • تلفن تماس ضروری: ۰۹۱۰۳۰۶۱۹۴۹
اینستاگرام سمعک برتر
فیس بوک سمعک برتر

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک آلفا محفوظ می‌باشد.

تماس و مشاوره با سمعک آلفا