شنوایی سنجی
شنوایی سنجی روشی غیر تهاجمی است که توانایی فرد را در شنیدن صداهای مختلف در فرکانس های مختلف با میزان شدت های متفاوت اندازه گیری می کند. یک سری از بیماری ها مانند تومورهایی که اطراف گوش وجود دارد و یا پارگی پرده گوش مشکلات استخوانچه ای و گوش میانی، کلستاتوما، اتواسکلروز، سرگیجه، وزوزگوش،منییر ،سرگیجه های وضعیتی گوش، همچنین تجویز سمعک، چکاب دوره ای تنظیم سمعک و افرادی که در محیط های پر سر و صدا کار می کنند، نوزادان، کودکان و دانش آموزان، استخدامی ها و کسانیکه نیاز به گواهینامه رانندگی دارند، همگی نیاز به شنوایی سنجی دارند.
مرکز ارزیابی شنوایی سمعک آلفا کلیه ی تست های شنوایی برای مشکلات مختلف شنوایی را دارا می باشد. شنوایی سنجی اولین مرحله ی تشخیص کم شنوایی یا مشکلات دیگر شنوایی و تعادل یا تنظیم سمعک می باشد.
شنوایی یکی از حس های ضروری برای هر انسانی می باشد.ممکن است به مرور زمان شنوایی به وسیله عوامل گوناگون تضعیف شود. بالارفتن سن, بیماری های گوناگون و...از این عوامل می باشد.برای تشخیص کم شنوایی و عامل ایجاد آن نیاز به مراجعه به شنوایی شناس ماهر و انجام تست های شنوایی می باشد. شنوایی سنجی توانایی فرد در شنیدن صداهایی با زیر و بم و بلندی های مختلف را بررسی می کند. این آزمایشات معمولا توسط متخصصانی به نام شنوایی شناس انجام می شود. شنوایی شناس نتایج آزمایش های شنوایی شما را بر روی نموداری به نام ادیوگرام ترسیم می کند که به تشخیص شدت و علل احتمالی مشکلات شنوایی شما کمک می کند. تست های شنوایی سنجی برای بررسی کم شنوایی، تعیین میزان، نوع و علت کم شنوایی استفاده می شود. آزمایش شنوایی معمولاً توسط شنوایی شناس و با کمک شنوایی سنج تشخیصی انجام می شود. تست شنوایی تشخیصی را می توان بر روی افراد در هر سنی انجام داد و شامل تست های مختلفی است. رایج ترین این نوع ارزیابی ها شامل هدایت هوا، هدایت استخوانی، تست گفتار یا تست آستانه است. تست تشخیصی ملایم ترین صدایی را که بیمار می تواند بشنود مشخص می کند و معمولاً با گوش که بیمار فکر می کند شنوایی بهتری دارد شروع می شود.
چگونه می شنویم؟ ارتعاش مولکول های هوا یک موج صوتی را تشکیل می دهد. ارتعاشات ملایم صدای ملایمی ایجاد می کنند، در حالی که ارتعاشات بزرگ صدایی بلند ایجاد می کنند. امواج صوتی از طریق مجرای گوش، پرده گوش و استخوان های گوش میانی به گوش داخلی بروند. شنوایی زمانی اتفاق می افتد که امواج صوتی اعصاب گوش داخلی را تحریک می کند. سپس صدا در طول مسیرهای عصبی به مغز می رسد. بلندی صدا بر حسب دسی بل (dB) اندازه گیری می شود. زیر و بم یا فرکانس صدا تعداد ارتعاشات آن در ثانیه است. این در هرتز (Hz) اندازه گیری می شود. ارتعاشات آهسته صدایی با فرکانس پایین ایجاد می کنند، در حالی که ارتعاشات سریع صدایی با فرکانس بالا ایجاد می کنند. تست های شنوایی توانایی فرد را در شنیدن صداهایی با بلندی و بلندی های مختلف بررسی می کند. این آزمایشات معمولاً توسط متخصصان شنوایی به نام ادیولوژیست انجام می شود. معاینه شنوایی سنجی توانایی شما در شنیدن صداها را آزمایش می کند. صداها بر اساس بلندی (شدت) و سرعت ارتعاشات امواج صوتی (تن) متفاوت هستند.
برخی از علائمی که ممکن است نیاز به بررسی شنوایی خود داشته باشید عبارتند از:
دلایل انجام تست های شنوایی سنجی بیشک تست شنوایی گوش کمک میکند در بسیاری از مواقع پیش از بروز اختلالات جبرانناپذیر بتوانید بهسادگی جلوی آنها را بگیرید تا فرد دچار ناشنوایی یا کمشنوایی شدید نشود همچنین مشخص نمودن نوع و میزان کاهش شنوایی , غربال نوزادان و کودکانی که امکان دارد به دلیل کاهش شنوایی افت شدید یادگیری داشته باشند. و غربال کم شنوایی در افراد دارای مشاغل پر صدا برای محافظت بیشتر یا مشخص کردن عوارض دارو های خاص مثل جنتامایسین نیز کاربرد دارد.
به طور کلی قبل از اینکه عوارض و مشکلات شنوایی متعدد در افراد پدید بیاید, باید فرایند تست شنوایی و درمان انجام شود تا در آینده مشکل شنوایی به درمان پاسخ دهد و عوارض شدید برای فرد به وجود نیاید.توصیه می شود افرادی که از مشکلاتی مانند وزوزگوش, احساس کیپی و پر بودن گوش, مشکل شنیدن صدا های آهسته و مکالمات ناراحتی هنگام شنیدن اصوات بلند در خواست برای تکرار جملات مشکل درک و تشخیص گفتار در محیط شلوغ رنج میبرند و همچنین در معرض عواملی مانند استفاده از دارو های کلیوی, کار کردن در محیط های شلوغ و پر سرو صدا,داشتن سابقه مشکلات شنوایی در خانواده و وجود افراد دارای سمعک در خانواده و سن بالا به مرکز شنوایی سنجی مراجعه نمایند.
به طور معمول فرایند شنوایی سنجی توسط دستگاهی با نام شنوایی سنج یا Audiometer انجام می شود. شنوایی شناس از دستگاه شنوایی سنج همراه با تکنیک های ویژه تست شنوایی برای تعیین آستانه شنوایی و همچنین تعیین میزان کم شنوایی استفاده می کند. با توجه به نتایج این تست پزشک ممکن است درمان های مناسب یا استفاده از سمعک را تجویز کند. طی انجام تست، هدفون هایی در گوش فرد قرار داده می شود و با ادیومتر تون های فرکانسی مختلف در سطوح متفاوت به گوش بیمار ارائه می شود. هر بار یکی از گوش ها مورد آزمایش قرار می گیرد. آستانه شنوایی سطحی است که در آن فرد فقط می تواند محرک را بشنود. بلندی صدا ها با واحد دسی بل اندازه گیری می شود. صدای آهسته پچ پچ مانند حدود 20 دسی بل و صدای بلند بین80 تا 120 دسی بل خواهد بود.
شدت صدا بر حسب دسی بل (dB) اندازه گیری می شود:
ادیومترهای غربالگری و ادیومترهای تشخیصی ازاین انواع هستند. غربالگری شنوایی یک روش سریع و کارآمد برای ارزیابی میزان شنیدن صداهای مختلف است. شنوایی سنج های غربالگری برای شناسایی نقص شنوایی استفاده می شوند. برای مثال تست OAE در نوزادان یک نوع تست غربالگری است که با استفاده از تجهیزات مربوط به آن انجام می شود. شنوایی سنج های تشخیصی نیز، برای شناسایی و تعیین کمیت اختلالات شنوایی و همچنین منشأ احتمالی آنها استفاده می شوند و بنابراین عملکرد و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به ادیومترهای غربالگری دارند. غربالگری شنوایی ارزیابی برای شناسایی نقص بالقوه شنوایی است. غربالگری شنوایی معمولا در زمان های خاصی انجام می شود برای مثال معمولا این تست برای کودکان تازه متولد شده و یا دانش آموزان سال اول مدرسه انجام شود. مشابه با شنوایی سنجی های دیگر، با کمک یک دستگاه شنوایی سنج، صدایی به یک یا هر دو گوش فرد ارائه می شود. شدت محرک در فرکانس های مختلف افزایش یا کاهش داده می شود و پاسخ فرد ثبت می گردد. نتایج آزمایش اطلاعات مهمی را به شنوایی شناس می دهد که بر مبنای آن تصمیم بگیرد که آیا درمان بیشتر مورد نیاز است یا خیر. اکثر بیمارستان ها به ابزارهایی مجهز هستند که شنوایی نوزاد را در بدو تولد به طور مناسب و دقیق بررسی می کند. برنامه غربالگری شنوایی نوزادان (IHP) نوزادان را در بیمارستان ارزیابی می کند و در صورتی که غربالگری اولیه نشان دهنده هرگونه مشکل شنوایی باشد، خانواده را برای آزمایش بیشتر به مرکز مناسب ارجاع می دهد. اگر بیمار در تست غربالگری شنوایی رد شده باشد، آزمایشات تشخیصی شنوایی انجام می شود. تست تشخیصی شنوایی برای بررسی کم شنوایی، تعیین میزان، نوع و علت کم شنوایی استفاده می شود. آزمایش شنوایی معمولاً توسط ادیولوژیست و با کمک شنوایی سنج تشخیصی انجام می شود. تست شنوایی تشخیصی را می توان بر روی افراد در هر سنی انجام داد و شامل تست ها و آزمایشات مختلفی است.
دستگاهی به نام ادیومتر طیفی از بوق ها و سوت ها (تن های خالص) را تولید می کند. شما زمانی که صداها را می شنوید یک دکمه را فشار می دهید یا با دست نشان می دهید.
این آزمایشی است که نشان می دهد چقدر واضح صحبت می کنید. تست های تشخیص گفتار از شما می خواهند که کلماتی که به شما گفته شده را تکرار کنید. کم شنوایی مرتبط با افزایش سن (پیس بیکوزیس) معمولاً با از دست دادن فرکانس های بالاتر شروع می شود، به طوری که صداهای گفتاری خاصی بسیار شبیه به نظر می رسند. اگر این توانایی در فرد ضعیف تشخیص داده شود احتمالاً نیاز به استفاده از سمعک وجود دارد.
با استفاده از هدفون، افراد می توانند شنوایی خود را در نویز پس زمینه بررسی کنند. این تست که توسط آزمایشگاه ملی آکوستیک استرالیا ساخته شده است کمتر از پنج دقیقه طول می کشد و توانایی شنوایی را بر اساس سن ارزیابی می کند. برای بزرگسالان طراحی شده است.
به این نوع تست ها، دیاپازونی نیز گفته می شود.در این تست از ابزاری فلزی به شکل چنگال استفاده می شود که با ضربه زدن ملایم از آن امواج صوتی ساطع می شود. در طی ارزیابی، چنگال ارتعاشی روی سر فرد در مکانهای مختلف قرار داده می شود. این کمک می کند تا مشخص شود که آیا صدا به طور طبیعی از گوش داخلی و میانی عبور می کند یا خیر. ناهنجاری ها می تواند نشان دهنده کاهش شنوایی انتقالی باشد.
این تست یک نسخه کمی خاص تر از تست چنگال تنظیم است و فرایند آن، شامل قرار دادن آرام چنگال تنظیم ارتعاشی در برابر استخوان پشت گوش شما است. این کار به امواج صوتی اجازه می دهد تا گوش خارجی و میانی را دور بزنند. انجام تست هدایت استخوان به شنوایی شناس کمک می کند تا تشخیص دهد که آیا مشکلی در گوش داخلی یا اعصاب شنوایی وجود دارد که نشان دهنده کاهش شنوایی حسی عصبی باشد یا خیر.
برخی از نوزادان در معرض افزایش خطر مشکلات شنوایی هستند. عوامل خطر عبارتند از زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و زردی. نوع تست های شنوایی مورد استفاده بستگی به سن کودک دارد، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:
تست شنوایی سنجی یک روش آسان و بدون درد برای ارزیابی شنوایی شماست که نه تنها می تواند میزان کم شنوایی شما (خفیف، متوسط، شدید و عمیق) را تعیین کند بلکه با نشان دادن عوامل کاهش شنوایی , از به وجود آمدن مشکلات شدیدتر و متعدد دیگر در شنوایی جلوگیری نماید. تست های شنوایی ساده، بدون درد و آسان تر از آن چیزی است که فکر کنید. نتایج آزمایش نیز بلافاصله در دسترس است.ارزیابی کامل شنوایی که توسط یک متخصص شنوایی ماهر انجام می شود همچنین به تعیین دقیق نوع کم شنوایی شما و گزینه های درمانی موجود کمک می کند.تستهای شنوایی ارزشمند هستند، زیرا کم شنوایی میتواند روی هر کسی تاثیر بگذارد و اغلب پیشرفت میکند، بنابراین تا زمانی که علائم را تجربه نکنید، تشخیص آن دشوار است. تشخیص زودتر برای شما مفید است - حتی کم شنوایی درمان نشده خفیف می تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. انجام آزمایش شنوایی پایه اولین قدم برای سلامت شنوایی بهتر است.
حالا مراحل تست های شنوایی سنجی چگونه است؟ ابتدا معاینه گوش انجام می شود. پس از بررسی، ادیولوژیست یک سابقه شنوایی میگیرد، که معمولاً شامل سؤالات مربوط به مواجهه قبلی با سر و صدا ، سابقه کم شنوایی در خانوادهتان و هرگونه علائم زنگ زدن در گوش است. آنها همچنین سلامت پزشکی شما، استفاده از دارو و اینکه آیا شما شرایط مرتبط با گوش از جمله آلرژی، سرماخوردگی، عفونت گوش و جرم گوش نهفته دارید را نیز بررسی خواهند کرد. پس از تکمیل ثبت نام سلامت شنوایی و سابقه پرونده، تست های شنوایی شما آغاز می شود.
شنواییشناس با معاینه کامل گوش خارجی , که شامل لاله گوش ,مجرای گوش و بخشی از پرده گوش تشکیل شده است، شروع میکند. آنها وضعیت گوش خارجی را از طریق استفاده از اتوسکوپ , وسیله ای که برای نگاه کردن به داخل گوش استفاده می شود، ارزیابی می کنند و تعیین می کنند که آیا جرمی در کانال گوش وجود دارد که ممکن است آزمایش را محدود کند یا هر تورم ناشی از شرایطی مانند آلرژی را تعیین کند.
سپس، متخصص شنوایی شما اقدام به ارزیابی گوش میانی می کند. این جایی است که سه استخوان کوچک درگوش ما قرار دارند و همچنین ممکن است کاهش شنوایی هدایتی تشخیص داده شود. تمپانومتر, دستگاهی که هوا و صدا را به پرده گوش می فرستد، برای اندازه گیری نحوه برگشت پرده گوش استفاده می شود.
سپس تست های دیگری نیز گرفته می شود. آزمایشها شامل شنواییسنجی تون خالص، استفاده از شنواییسنج و تستهای تشخیص گفتار است. چنین آزمایشهایی معمولاً در اتاقی ساکت و با صدا انجام میشوند که نویزهای اضافی را حذف میکند. آزمایشات ویژه ای نیز برای آزمایش شنوایی در نوزادان و کودکان در دسترس است. از جمله در تست رسانایی (هدایت) هوا و رسانایی (هدایت) استخوانی یک سری صداها به شما ارائه می شود و متخصص شنوایی از شما می خواهد که یک دکمه را فشار دهید (یا دست خود را بالا ببرید) تا ملایم ترین صدایی را که می توانید بشنوید یا آستانه آن را نشان دهید. این صداها ممکن است در زیر و بم (فرکانس) تغییر کنند. (در تست شنوایی که در اتاقک آکوستیک انجام میگردد روش پاسخ دادن با دکمه میباشد و در تست تمپانومتری تنها باید ساکت و بی حرکت بمانید. )
تست دیگر تست گفتار می باشد. در تست گفتار، از شما می خواهند که لیستی از کلمات داده شده را در حجم های مختلف تکرار کنید. تست گفتار به شنوایی حرفه ای کمک می کند تا بفهمد عصب شنوایی چقدر توانایی تشخیص کلمات را دارد.
پس اتمام تست های شنوایی سنجی نتایج شما بر روی یک ادیوگرام رسم می شود. ادیوگرام نموداری است که نشان می دهد که آیا کم شنوایی وجود دارد و تا چه حد است. پس از اتمام تست، متخصص شنوایی شما بلافاصله نتایج را با شما بررسی می کند و به هر سوالی که ممکن است داشته باشید پاسخ می دهد. سپس برنامه درمانی و سمعک متناسب با کم شنواییتان نیز به شما ارائه خواهد شد. همچنین درجه کم شنوایی شما نیز مشخص می شود.
درجات کم شنوایی به طور کلی به دسته های زیر تقسیم می شوند:
برای نوزادان و کودکان نیز چندین تست و آزمایش شنوایی به خصوص وجود دارد, از جمله: تست اتوآکوستیک – OAE و تست شنوایی سنجی پاسخ ساقه مغز(Auditory Brainstem Respons یا به اختصار ABR)
تست شنوایی سنجی پاسخ ساقه مغز(Auditory Brainstem Respons یا به اختصار ABR) یک تست امن و بدون درد است که بیبند اعصاب شنوایی و مغز چگونه به صداها واکنش نشان میدهند. این موضوع به متخصصان در این زمینه این امکان را میدهد که با توجه به اطلاعات به دست آمده وضعیت مشکلات شنوایی را رصد کنند. چه زمانی باید از این تست استفاده کرد؟ اصولا وقتی کودک و نوزاد در تستهای اولیه شنوایی رد میشود و یا سنش به حدی کم است که امکان استفاده از تستهای معمول برای او وجود ندارد، از تست شنوایی سنجی ABR استفاده میشود. ABR کاملا امن است و هیچ درد، آسیب و یا عوارض جانبی ندارد.
این تست otoacoustic emission و یا به اختصار OAE نام دارد. هدف اصلی از انجام این تست بررسی وضعیت حلزون گوش است. در این تست توسط دستگاه مخصوص که روی گوش نوزاد قرار میگیرد صداهای بسیار ضعیفی که توسط گوش داخلی تولید میشود، ضبط شده و مورد آزمایش قرار میگیرند. نتایج این تست نشان میدهد که آیا گوش نوزاد عملکرد خوبی دارد یا خیر. OAE هیچ نیازی به دریافت نشانه از بیمار ندارد و کار کاملا توسط اطلاعات و صداهای به دست آمده انجام شده و حتی اگر نوزاد و کودک در خواب باشند نیز این کار پیش خواهد رفت.تست OAE برای افراد معلولی که قابلیت واکنش نشان دادن به صداهای تولید شده در دیگر تستها را ندارند نیز بسیار مناسب است. اساس و پایه این تست این است که یک حلزونی سالم و نرمال نه تنها صداها را دریافت میکند؛ بلکه صداهایی با شدت و فرکانس فوقالعاده کم نیز تولید میکند و این موضوع باعث میشود که دستگاه ادیومتری به کار گرفته شده روی گوش این صدا را ضبط کرده و با توجه به آن در مورد مشکلات شنوایی بیمار تصمیم گرفته شود.
امروزه غربالگری شنوایی ساده به صورت آنلاین یا از طریق یک برنامه کاربردی در تلفن همراه هوشمند در دسترس است. همچنین بعضی از افراد به دلیل کمبود وقت به صورت انلاین تست شنوایی انجام می دهند.اگرچه این تست ها جایگزین معاینه کامل انجام شده در کلینیک شنوایی نمی شوند، اما یک گزینه سریع و آسان برای تست و آزمایش هستند.
پس از انجام تست ها وآزمایشات شنوایی سنجی ادیولوژیست ,برنامه درمانی و سمعک متناسب با نوع و میزان کم شنواییتان را به شما معرفی می دهد.کلینیک تخصصی آلفا علاوه بر انجام تست ها و آزمایشات شنوایی سنجی انواع سمعک متناسب با مشکلات شنوایی و میزان مختلف کم شنوایی را در مدل های مختلف داخل گوشی, پشت گوشی, هوشمند و دیجیتال و... را به مراجعه کنندگان گرامی ارائه می کند.
کلینیک شنوایی سنجی آلفا تلاش کرده تا آزمایشات و تست های شنوایی سنجی کاملی از جمله تست های غربالگری و تشخیصی را با استفاده از دستگاه های شنوایی سنجی پیشرفته ای برای مراجعه کنندگان گرامی فراهم آورد.کلینیک تخصصی آلفا تست های شنوایی سنجی برای بزرگسالان و همچنین برای نوزادان و کودکان ارائه می کند.همچنین ارائه خدمات درمانی و مشاوره, پس از آزمایشات و تست ها نیز نیز برای مراجعه کنندگان انجام می شود.
هزینه تست های شنوایی سنجی همچون سایر تست ها و آزمایشات پزشکی طبق تعرفه وزارت بهداشت و درمان تعیین می شود همچنین هزینه هر تست با دیگری متفاوت می باشد. به طور مثال هزینه تست تمپانومتری با تست وزوزگوش یا OAE متفاوت خواهد بود .آزمایشات شنوایی توسط شنوایی شناس های ماهر انجام میگیرد و تست های گوناگونی شامل تست های شنوایی بزرگسالان و تست های شنوایی مخصوص نوزادان و کودکان می باشد. این تست ها و آزمایشات توسط پیشرفته ترین دستگاه های شنوایی سنجی در کلینیک سمعک آلفا انجام میگیرد.
در مرکز شنوایی سنجی آلفا کلیه آزمون های شنوایی سنجی نوزاد, شنوایی سنجی بزرگسالان و تجویز انواع سمعک از جمله سمعک های فراهوشمند , بدون باتری و... برند های معتبر دنیا انجام می شود. تست ها در اتاق های بدون نویز و به وسیله دستگاه های پیشرفته انجام میگیرد. تست شنوایی در برگه هایی که نوارگوش نامیده می شود ثبت می گردد و گزارشات لازم در نوارگوش نوشته می شود.
اتاقک شنوایی سنجی
برای انجام تست شنوایی در مرکز ارزیابی شنوایی نیاز به اتاقک شنوایی می باشد. این اتاقک تقریبا آکوستیک است و تست شنوایی در دسی بل های مختلف و در فرکانس های مختلف آستانه گیری شنوایی به وسیله دستگاه های شنوایی سنجی انجام می شود. کلینیک سمعک آلفا تست شنوایی را با مدرن ترین دستگاه اروپایی انجام می دهد. دستگاه های شنوایی سنجی سالانه کالیبره و تنظیم شرکتی می شود. برای همین بسیار مهم است که شما تست شنوایی را چقدر دقیق انجام داده اید. انجام تست شنوایی در مراکز شنویی معتبر و خصوصی بسیار ارزشمندتر از مراکز دولتی است. متاسفانه مراکز دولتی یا نیمه خصوصی یا درمانگاه ها به دلیل اختصاص ندادن بوده برای یک سری اموراز دقت کافی برخوردار نیستند. مراکز بهزیستی نیز با توجه به تجربیات بیست و چند ساله از همین ویژگی برخوردارند.
یک نکته مهم این است که وقتی تست شنوایی انجام می شود همراهان بیمار اگر داخل اتاق هستند سکوت کنند تا تست در تمرکز و آرامش کامل انجام شود و در نهایت نتیجه را از متخصص بخواهند.
نوار گوش
تست شنوایی در برگه هایی که نوار گوش نامیده می شود ثبت می گردد و گزارشات لازم در نوار گوش نوشته می شود. تست شنوایی نوزادان ABR یا ASSR در کودکان ناشنوا و تست رفتاری کودک نام دارد. بر اساس ادیومتری انجام شده نیاز بیمار به روند درمان و چگونگی آن مشخص می گردد. نیاز به بیمار به تست تکمیلی مانند:MRI ،تست ECOGHI یا همان تست سرگیجه، تست VNG، و نیاز به خرید سمعک، تهیه ی قالب ضد آب، تهیه قالب ضد صوت یا صدا شکن با توجه به شنوایی سنجی و بررسی گوش میانی مشخص می شود.
آزمایشات و تست های شنوایی سنجی بسیار آسان و بی خطر می باشد و هیچ عوارضی برای فرد در آینده نخواهد داشت.
بعضی تست ها ممکن است مقداری زمان ببرد اما اغلب نتایج بلافاصله و در مدت زمان کمی پس از آزمایشات مشخص خواهد شد.
غربالگری شنوایی ساده به صورت آنلاین یا از طریق یک برنامه کاربردی در تلفن همراه در دسترس است. تست های آنلاین شنوایی درست است که گزینه سریعی برای انجام تست شنوایی می باشد اما جایگزین معاینه کامل و دقیق در مراکز شنوایی سنجی نخواهند بود.
بله. برای دریافت سمعک ,متناسب با نوع و میزان کم شنوایی بیمار نیاز به تست های دقیق شنوایی سنجی می باشد.
سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.
نشانی: تهران، گاندی شمالی، تقاطع خیابان شریفی، روبروی کلانتری ۱۰۳، ساختمان پزشکان گاندی، پلاک ۸، طبقه همکف، واحد یک
تلفن: ۸۸۶۷۴۸۸۶-۰۲۱
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک آلفا محفوظ میباشد.