بهترین سمعک برای سالمندان
با افزایش سن، فرد تغییرات زیادی در عملکرد بدن خود تجربه می کند. کاهش شنوایی ممکن است یکی از این تغییرات باشد. کاهش شنوایی به دلیل افزایش سن یک بیماری شایع است که بسیاری از افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد.
کم شنوایی مرتبط با افزایش سن به عنوان پریربایکوزیس نیز شناخته می شود. اگرچه کم شنوایی مرتبط با افزایش سن یک بیماری تهدید کننده زندگی نیست، اما در صورت عدم درمان می تواند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد. کم شنوایی مرتبط با افزایش سن به تدریج در طول زمان رخ می دهد. تغییرات مختلف در گوش داخلی می تواند باعث این بیماری شود. این شامل:
- تغییرات در ساختار گوش داخلی
- تغییرات در جریان خون به گوش
- اختلال در اعصاب شنوایی
- روشی که مغز گفتار و صدا را پردازش می کند، تغییر می کند
- آسیب به موهای ریز گوش که مسئول انتقال صدا به مغز هستند
همچنین کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن نیز می تواند ناشی از مشکلات دیگری باشد، از جمله:
- دیابت
- گردش خون ضعیف
- قرار گرفتن در معرض صداهای بلند
- استفاده از داروهای خاص
- سابقه خانوادگی کم شنوایی
کم شنوایی مرتبط با افزایش سن یک بیماری پیشرونده است. این بدان معنی است که با گذشت زمان بدتر می شود. با افزایش کم شنوایی، احتمال از دست دادن توانایی خود در درک گفتار بیشتر می شود. با این حال، اگر به دنبال درمان زودهنگام باشید، میتوانید وضعیت درک گفتار را حفظ کرده و از دست دادن آن جلوگیری نمایید. استفاده از وسایل کمکی مانند سمعک می تواند وضعیت شنوایی شما و همچنین کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد. ممکن است نتوانید از کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنید. با این حال، می توانید اقداماتی را برای جلوگیری از بدتر شدن آن انجام دهید.
- از قرار گرفتن مکرر در معرض صداهای بلند خودداری کنید.
- در جاهایی که صداهای بلند وجود دارد از محافظ گوش استفاده کنید.
- اگر دیابت دارید قند خون خود را کنترل کنید.
- عفونت های گوش به سرعت درمان شوند. زیرا عفونت های گوش می تواند باعث آسیب دائمی به گوش و فرایند شنوایی شوند.
برخی از علائم کم شنوایی ناشی از افزایش سن عبارتند از:
- درخواست تکرار گفتار در مکالمات
- ناتوانی در شنیدن برخی صداهای بلند
- زنگ زدن گوش
- مشکل درک گفتار در مکالمات تلفنی
- صدای تلویزیون و رادیو را بیش از زیاد کردن
جهت بهبود کم شنوایی و کاهش این مشکل راه های درمانی مختلفی وجود دارد از جمله استفاده از سمعک و کاشت حلزون. معمولا برای کم شنوایی ناشی از افزایش سن سمعک تجویز می شود. در برخی موارد، پزشک ممکن است کاشت حلزون را توصیه کند. این یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که با جراحی در گوش شما کاشته می شود. کاشت حلزون می تواند صداها را تا حدودی بلندتر بسازد، اما شنوایی طبیعی را بازیابی نمی کند. این گزینه فقط برای افرادی که به شدت ناشنوا هستند استفاده می شود.
سمعک چه کمکی به کم شنوایی سالمندان می کند؟
سمعک وسیله ای جهت تقویت صدا، از بین بردن یا کاهش نویز های محیط و تولید صدای صاف و با کیفیت برای بیمار می باشد. استفاده از سمعک ممکن است به عملکرد بهتر در زندگی روزمره افراد مسن کم شنوایی کمک کند. تحقیقات نشان داده شده است که کم شنوایی بر کیفیت زندگی و وضعیت روانی افراد تأثیر منفی می گذارد. اگر دچار کم شنوایی شوید، ممکن است در درک گفتار دیگران دچار مشکل شوید. این می تواند سطح اضطراب شما را افزایش دهد یا باعث افسردگی شود. سمعک می تواند وضعیت شنوایی شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. می تواند اعتماد به نفس شما را در اجتماع بازگرداند و در عین حال توانایی شما در برقراری ارتباط با دیگران را نیز بهبود بخشد. سمعک ها با بلندتر و واضح تر کردن صداها کار می کنند. آنها شنوایی شما را به حالت عادی و طبیعی گوش باز نمی گردانند، یا کم شنوایی شما را درمان نمی کنند، اما می توانند زندگی را بسیار آسان تر کنند. آنها صدا را می گیرند و با تقویت کننده آن را بلندتر می کنند. آنها مجهز به دستگاه هایی هستند که می توانند بین نویز پیش زمینه مانند مکالمه و نویز پس زمینه مانند ترافیک تمایز قائل شوند.
بهترین سمعک برای سالمندان کدام است؟
برای انتخاب بهترین سمعک برای سالمندان باید ابتدا شرایط آنها کاملا بررسی شده و با توجه به نیازهای خاص و سطح فعالیت اجتماعی مدل سمعک متناسب آنها انتخاب شود. ابتدا به وسیله تست ها و آزمایشات شنوایی سنجی میزان کم شنوایی مشخص شده سپس متخصص شنوایی سمعک مناسب را با توجه به نتایج تست های شنوایی و شرایط و سبک زندگی به شما معرفی می کند. در پیرگوشی فرد در فرکانس های بالا دچار افت شدید می باشد و به همین دلیل درک گفتار برای بیمار بسیار سخت می باشد به این صورت که صدای گفتاری را می شنود اما قادر به درک آن نمی باشد. به همین دلیل باید سمعکی برای بیمار تجویز شود که بتواند فرکانس های بالا را به خوبی تقویت کند و درک مناسب را فراهم کند. استفاده از اکسسوری های سمعک نیز موجب راحتی استفاده از سمعک و اضافه شدن ویژگی های بسیار ویژه ای به آن می شود.
در سمعک های جدید امکان اتصال سمعک به گوشی های هوشمند و تنظیم شدت صدا یا برنامه های سمعک از طریق گوشی های هوشمند وجود دارد. در این حالت بیمار با توجه به شرایط و نیاز خود می تواند به راحتی سمعک را تنظیم کند. با انتخاب سمعک های وایرلس دار امکان اتصل به تلویزیون و شنیدن صدای تلویزیون به طور مستقیم وبدون دخالت نویزهای اطراف وجود دارد که درک بهتری برای فرد ایجاد می کند.در انتخاب بهترین سمعک سالمندان باید به سطح توانایی ها و مهارت افراد سالمند در انجام حرکات ظریف توجه کرد. لزوما سمعک های داخل گوشی یا به طور کل نامرئی که اندازه کوچکتری دارد و سایز باتری آن هم بسیار کوچک است، برای استفاده همه سالمندان مناسب نیست همچنین از آن جا که رطوبت و جرم گوش سالمندان بسیار زیاد است، استفاده از این نوع سمعک ها میتواند مشکل ساز شود. معمولاً سمعک های پشت گوشی برای سالمندان استفاده می شوند. انواع مختلفی از سمعک ها به بازارعرضه شده اند:
-
سمعک های پشت گوشی (BTE)
سمعک های پشت گوشی به دلیل طول عمر بالا و عملکرد بسیار مطلوب گزینه ی بسیار مناسبی هستند. سمعک های BTE بدنه ای کشیده دارد که پشت گوش قرار می گیرد و تمام اجزای اصلی را در خود جای می دهد. یک سیم نازک و شفاف روی گوش کشیده شده و صدا را از طریق قالب گوش به داخل گوش منتقل می کند. مدل های بسیاری از این سبک امروزه به بازار عرضه شده اند که اندازه آنها متفاوت است.
-
In Canal Receiver (RIC)
در این نوع سمعک بلندگو در داخل مجرای گوش قرار می گیرد. تقریباً شبیه طرح های پشت گوشی است. تنها تفاوت واقعی بین مدل های BTE و RIC این است که در سمعک های RIC گیرنده در داخل قالب گوش قرار می گیرد تا پشت گوش. به لطف این جزء که در کانال گوش قرار می گیرد، قسمت پشت گوش اغلب کمی کوچکتر از قسمت های پشت گوش BTE است. گاهی اوقات به این سبک Receiver In The Ear (RITE)نیز گفته می شود.
-
سمعک های داخل گوشی (ITE)
از نوع سمعک سفارشی است که از پلاستیک ویا سیلیکون ساخته شده و نیمی یا تمام قسمت مخروط شکل گوش خارجی را پر می کند. این طرح اساساً مجرای گوش را می پوشاند اما واقعاً وارد کانال گوش نمی شود. خطوط منحصر به فرد آن، آن را به طور ایمن در جای خود نگه می دارد، زیرا مانند یک قطعه پازل در گوش بیمار قرار می گیرد. ممکن است تقریباً به اندازه سطح انگشت شست بیمار یا کوچکتر باشد. همچنین ممکن است دکمه هایی برای تنظیم صدا سمعک روی بدنه آن تعبیه شده باشد.
-
سمعک داخل کانال (ITC)
ویژگی های این نوع سمعک تفاوت اساسی با ITE ندارد به جز اینکه تا حدودی در کانال گوش فرو رفته و کوچکتر از ITE خواهد بود. مانند ITE، معمولاً کار با آن آسان است و دارای دکمه های فیزیکی نیز می باشد.
-
سمعک کاملا درون کانال (CIC)
این دستگاه معمولاً یک تا دو میلی متر در داخل کانال گوش قرار می گیرد. صفحه ظاهری آن همچنان تا حدودی قابل مشاهده است اما نامرئی تر از موارد ذکر شده در بالا است. این نوع سمعک به طور قابل توجهی کوچکتر از سبک سنتی ITE است. معمولا برای کم شنوایی های خفیف تا متوسط تجویز می شود.
-
سمعک نامرئی (IIC)
از نامرئی ترین سبک سمعک ها است و به قدری عمیق در کانال گوش قرار می گیرد که تقریباً نامرئی و پنهان است. این نوع سمعک ها معمولاً کوچکترین سمعکهای ممکن هستند. برخی افراد به دلیل داشتن مجرای گوش کوچک نمی توانند از آن استفاده کنند. این نوع سمعک نیز بیشتر برای کم شنوایی های خفیف تا متوسط تجویز می شود.
(در بین انواع سمعک هایی که بررسی شد، معمولا سمعک های پشت گوشی برای سالمندان تجویز می شود. سالمندان دچار پیرگوشی غالبا به لرزش دست, مشکلات بینایی و همینطور حواس پرتی مبتلا هستند و در این صورت امکان مفقود شدن سمعک بیشتر می شود. همینطور امکان جایگذاری سمعک و تعویض باطری آن در مدل های پشت گوشی به دلیل سایز بزرگتر برای افراد سالمند راحت تر است. در سمعک های پشت گوشی به دلیل اینکه سمعک نسبت به سایر مدل ها بزرگتر و دارای باتری بزرگتر می باشد برای تعویض باتری یا قراردادن در گوش، و همچنین تمیز کردن سمعک راحت تر می باشند. بنابراین سمعک پشت گوشی دیجیتال و هوشمند که به درستی تنظیم بشوند و قابلیت های لازم را داشته باشند بهترین گزینه هستند.)
برند های سمعک مناسب برای سالمندان
- زیمنس(سیگنیا)
سمعک های پشت گوشی گروه Motion
- موجود در 5 سطح تکنولوژی در سطح های متوسط تا قوی
- دارای مدل های سوپر پاور
- دارای دکمه کنترل صدای دستی و کلید کنترلی دوگانه
- طراحی جدید و پیشرفته
- قابلیت اتصال بلوتوثی و وایرلس
- وضوح گفتار بسیار بالا
- امکان کنترل وزوزگوش
- دارای پوشش نانو و میکروفون جهت دار به منظور تمرکز بر گفتار
- مناسب برای کم شنوایی های متوسط تا شدید و عمیق
سمعک های پشت گوشی گروه Orion 2
- قابلیت تفکیک پذیری بالا
- دارای سیستم حذف فیدبک و جهت یابی
- درک گفتار بالا
- امکان اتصالات بی سیم
- امکان کنترل و تنظیم از راه دور سمعک با استفاده از برنامه گوشی های هوشمند
سمعک های پشت گوشی گروه Intuis
- جزء سمعکهای هوشمند زیمنس
- صدای شفاف
- بدنه مقاوم
- موجود در 2 سطح تکنولوژی
- دارای 12 کانال برای تفکیک پذیری صدا
- مصرف پایین باطری
- مناسب برای کم شنوایی های خفیف تا شدید
- اتیکن
سمعک های پشت گوشی گروه Siya
- دیجیتال و هوشمند
- قابلیت اتصال وایرلس
- دارای پلتفرم ریز پردازنده سریع velox
- موجود در 3 سطح مختلف تکنولوژی
- استفاده از تکنولوژی Brain Hearing
- دارای سیستم کاهنده نویز
- کیفیت صدای بالا
- دارای مدل هایی با قابلیت شارژ
- بدنه مقاوم به رطوبت
سمعک های پشت گوشی گروه Get
- دیجیتال و هوشمند
- بسیار قوی
- صدای واضح وصاف
- دارای ولوم کنترل دستی
- برخورداری از سیستم حذف فیدبک پویا
- دارای پوسته ای از جنس نانو
- دارای 4 برنامه شنیداری
- مناسب برای کم شنوایی های خفیف تا شدید
سمعک های پشت گوشی گروه Opn
- دارای تکنولوژی پیشرفته و هوشمند
- مجهز به قابلیت اتصال وایرلس
- دارای سیستم حذف سوت و فیدبک
- توانایی تمرکز روی یک یا چند گوینده
- درک گفتار بالا در محیط های شلوغ
- دارای مدل های شارژی
- موجود در 3 سطح تکنولوژی
- مناسب برای کم شنوایی های شدید و عمیق
- ویدکس
سمعک های پشت گوشی گروه Menu
- دارای کیفیت صدای عالی و شفاف
- دارای 3 سطح تکنولوژی
- برخورداری از مداراتی جهت حذف فیدبک و یا سوت زدن
- سمعکی هوشمند
- دارای ولوم کنترل دستی
- مصرف کم باطری
- مناسب برای کم شنوایی شدید و عمیق با قیمت مناسب
سمعکهای پشت گوشی گروه Evoke
- پیشرفته و دیجیتال
- موجود در 3 سطح تکنولوژی متفاوت
- دارای مدارات ضد فیدبک قوی
- دارای مدارات حذف نویز محیط
- دارای قابلیت وایرلس
- دارای صدای شفاف و واضح
سمعک های پشت گوشی گروه Unique
- فراهوشمند و دارای تکنولوژی پیشرفته
- دارای قابلیت وایرلس
- موجود در 4 سطح تکنولوژی مختلف
- دارای پلتفرم و ریز پردازنده بسیار قوی سریع
- برخورداری از مداراتی پبشرفته جهت کاهش نویز باد
- پشتیبانی از برنامه Zen جهت مدیریت و کنترل وزوزگوش
- مناسب برای کم شنواییهای خفیف تا شدید
- یونیترون
سمعک های پشت گوشی گروه Max
- هوشمند و قدرت بالا
- مناسب برای کم شنوایی های شدید و عمیق
- دارای دکمه های تغییر برنامه
- کیفیت بسیار خوب بدنه مقاوم آن
- امکان اتصال به تمام وسایل دارای بلوتوث
- دارای تنظیمات اتوماتیک در 7 محیط شنیداری مختلف
- کنترل صدای باد و دارای مدیریت فیدبک
- موجود در سطوح مختلف تکنولوژی
سمعک های گروه Stride
- در دسته سمعک های هوشمند
- دارای دو سطح قدرتی مختلف و موجود در 4 سطح تکنولوژی مختلف
- مناسب برای کم شنوایی های ملایم تا شدید
- دارای صدای بسیار شفاف و واضح
- دارای مداراتی جهت کاهش نویز و فیدبک
- رکستون
سمعک های پشت گوشی گروه Mosaic
- موجود در 3 سطح تکنولوژی
- قدرتمند و هوشمند
- کیفیت صدای بسیار طبیعی و شفاف
- دارای قابلیت ارتباط مستقیم با وسایل بلوتوث دار
- دارای برنامه کنترل و مدیریت وزوزگوش
- قابل اضافه کردن تله کویل به صورت آپشنال به مدل های سمعک این گروه
- مناسب برای کم شنوایی های شدید تا عمیق
- فوناک
سمعک های پشت گوشی گروه Bolero
- سمعکی با ظاهری استاندارد و کوچک و زیبا
- موجود در نوع و مدل های مختلف و در سطوح تکنولوژی گوناگون
- هوشمند و دیجیتال
- سمعک با بدنه مقاوم در برابر رطوبت
- دارای برنامه ای جهت کنترل و مدیریت وزوزگوش
- دارای قابلیت وایرلس و مداراتی جهت کاهش فیدبک و نویز محیط
- دارای پردازش باینورال(دو گوشی)
خرید بهترین سمعک برای سالمندان
توصیه می شود جهت خرید سمعک سالمندان به مراکز شنوایی و کلینیک های تخصصی سمعک معتبر مراجعه کنید. یکی از وظایف اصلی ادیولوژیست ها(شنوایی شناس) تجویز سمعک می باشد که با استفاده از بررسی نتایج تست های شنوایی سنجی و در نظر گرفتن شرایط زندگی بیمار صورت می گیرد. جهت انتخاب سمعک مناسب مواردی از جمله نوع و درجه کم شنوایی,سبک زندگی و نیاز های شنیداری بیمار نقش دارند. قبل از خرید سمعک, بهتر است به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه و جرم گیری گوش انجام شود تا فرایند شنوایی سنجی و تجویز سمعک دقیق انجام شود. در کلینیک تخصصی سمعک آلفا , تجویز و تنظیم سمعک و ارائه خدمات شنوایی در منزل نیز انجام می شود.در صورتی که فرد سالمند دچار مشکلات و ناتوانی های حرکتی می باشد امکان ویزیت در منزل وجود دارد.برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های مربوطه تماس بگیرید.
قیمت بهترین سمعک برای سالمندان
به طور کلی سمعک های هوشمند و فراهوشمند قیمت بالاتری نسبت به بقیه مدل ها دارند در نتیجه با هزینه بالاتر کیفیت و کارکرد بهتری را دریافت می کنید. قیمت سمعک سالمندان به مواردی مانند میزان کم شنوایی , برند سازنده و سال ساخت آن, سبک زندگی و تکنولوژی به کار رفته در آن نیز بستگی دارد. کیفیت زندگی در دوران سالمندی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است ,بنابراین تهیه سمعک مناسب با کارکرد مطلوب می تواند فرایند شنوایی و کیفیت زندگی سالمندان را بسیار بهتر کند.
ویژگی های سمعک برای سالمندان
انتخاب سمعک مناسب سالمندان بستگی به توانایی های آنها دارد. بعضی از سالمندان علاوه بر حضور فعال در اجتماع در گروه های دوستان و خانواده بسیار فعال می باشند. بنابراین برای این دسته از افراد سمعک های هوشمند و پیشرفته توصیه می شود تا نیاز های شنیداری آنها برطرف شود. ولی ممکن است تعداد دیگری از افراد سالمند در موقعیت های اجتماعی چندان فعال نباشند و بیشتر اوقات خود را در منزل و تماشای تلویزیون سپری کنند. وضعیت این دسته از افراد متفاوت می باشد و می توانند از رده های هوشمند متوسط به بالا استفاده کنند.البته تست های شنوایی سنجی و مشورت با شنوایی شناس باتجربه برای انتخاب سمعک متناسب با شرایط فرد تعیین کننده است. معمولا به دلیل افت شنوایی زیاد, در سالمندان سمعک پشت گوشی تجویز می شود.سمعک های فراهوشمند و دیجیتال بسیار گزینه های مطلوبی هستند و می توانند برای کم شنوایی ناشی از افزایش سن مناسب باشند. استفاده از وسایل جانبی و کنترل و تنظیم سمعک به وسیله برنامه های هوشمند موبایل می تواند فرایند شنوایی و استفاده از سمعک را بسیار موثر و راحت کند.
در انتخاب بهترین سمعک برای سالمندان چه مواردی مهم است؟
- دارا بودن تکنولوژی هوشمند و تغییر خودکار برنامه های سمعک جهت درک بهتر صداها در تمامی محیط ها
- ترجیحا از نوع پشت گوشی و داشتن باتری بزرگ
- پهنای پاسخ فرکانسی به دلیل توانایی تقویت فرکانس های بالا
- داشتن قابلیت وایرلس
- ترجیحا استفاده از دو سمعک برای هر دو گوش جهت ارتباط بین گوش ها
- وجود مداراتی در سمعک جهت کنترل و مدیریت وزوزگوش
- وجود برنامه هایی برای کاهش نویز محیط و همچنین حذف فیدبک و سوت
سوالت متداول :
- آیا استفاده از یک سمعک پیشرفته برای یک گوش کافی است یا باید برای هر دو گوش سمعک خریداری شود؟
توصیه میشود از دو سمعک با قیمت ارزان تر برای هر دو گوش استفاده شود تا تنها برای یک گوش یک سمعک پیشرفته و با قیمت بسیار بالاتر خریداری شود. چرا که استفاده از سمعک فقط برای یک گوش باعث میشود ارتباط بین گوش ها برقرار نشود و حتی ممکن است بعد از مدتی، شنوایی یکی از گوش ها کاملا از کار بیفتد.
- آیا سمعک می تواند وزوزگوش سالمندان را درمان کند؟
سمعک های هوشمند امروز با استفاده از تکنولوژی و برنامه های وزوزگوش با اصلاح کم شنوایی و ورود صدای محیط به گوش و ارسال به مغز باعث پوشش کم شنوایی و وزوزگوش شده و شدت صداهای کاذب وزوزگوش کمتر می شود.
- آیا کم شنوایی مخصوص سالمندان است؟
خیر. کم شنوایی در هر سنی ممکن است بروز کند.اما معمولا بیشتر درصد کم شنوایی مربوط به افراد سالمند می باشد که تحت عنوان بیماری پیرگوشی شناخته می شود.
- آیا سمعک از مبتلا شدن سالمندان کم شنوا به آلزایمر جلوگیری می کند؟
بله.تحقیقات نشان می دهد افراد مسن کم شنوایی که از سمعک استفاده می کنند, نسبت به افراد کم شنوایی که از سمعک استفاده نمی کنندعملکرد مغزی بهتری در طول زمان نشان می دهند ودرصد ابتلا به آلزایمر درآنها کاهش می یابد.