انواع سمعک بدون باتری
به طور کلی سمعک های بدون باتری به دو صورت باتری دار و بدون باتری طراحی شده است. سمعک های بدون باتری برای دریافت ولتاژ مورد نیاز در محفظه ای ویژه قرار می گیرند و پس از 4تا6ساعت کاملا شارژ می شوند.
سمعک های شارژی باتری دار نیز وجود دارند که در برخی از آن ها تعویض باتری توسط خود کاربر امکان پذیر است، ولی در اکثر مواقع برای تعویض باتری باید به شنوایی شناس مراجعه کنید. همچنین شرکت Z-Power سمعک هایی با درب باتری مخصوص طراحی کرده است و با استفاده از این سیستم هر دو نوع باتری قابل شارژ (روی - نقره) و باتری های یک بار مصرف برای سمعک قابل استفاده هستند.
البته باتری های قابل شارژ لیتیوم ـ یون امروزه کاربرد بیشتری دارند و دلیل آن نیز عملکرد بهتر آن ها است. باتری های نقره ـ روی یکی دیگر از انواع باتری سمعک قابل شارژ بوده و در سال 2014 توسط همکاری شرکت استارکی با کارخانه های تولید باتری به بازار عرضه شد.باتری های نقره-روی نسل اولیه این نوع باتری (قابل شارژ)محسوب می شود.
برند های معتبری امروزه سمعک های بدون باتری تولید می کنند. به مواردی اشاره خواهیم کرد:
زیمنس یکی از شرکت های قدرتمند در حوزه تجهیزات شنوایی و کمک شنوایی است و قدمتی طولانی دارد. امروزه زیمنس محصولات خود را با تکنولوژی روز دنیا عرضه می کند و به کار بردن بهترین فناوری ها در رده سمعک های بدون باتری زیمنس نیز دیده می شود. برند زیمنس (signia) همانند اکثر برند های موجود در بازار، برخی از سمعک های خود را با قابلیت شارژ شدن طراحی کرده است.یکی از مدل های سمعک شارژی زیمنس x Styletto می باشد . این سمعک برای کم شنوایی های ملایم تا متوسط مناسب است. . این سمعک با حدود سه ساعت شارژ می تواند تا 20ساعت قابل استفاده باشد و عملکردی مناسب داشته باشد. شارژ این مدل سمعک به صورت بی سیم(وایرلس) می باشد. شارژر مخصوص سیگنیا به نام eCharger باعث رطوبت زدایی از سمعک هم می شود.
ریساند نیز یکی از برند های موفق در تولید سمعک می باشد. Linx 3D از سمعک های قابل شارژ برند ریساند است که از به روز ترین تکنولوژی ها و فناوری های شنوایی استفاده می کند.این سمعک نیز ویژگی های منحصربفردی دارد ,مقاوم در برابر گرد وغبار و رطوبت, حذف فیبدبک و مجهز بودن به تکنولوژی بلوتوث از این ویژگی هاست. همچنین این مدل باتری نداشته و به طور مستقیم شارژ می شوند.
ویدکس در تولید سمعک هایش از جمله سمعک های بدون باتری از بهترین فناوری ها استفاده می کند. از مدل های قابل شارژ ویدکس که بخواهیم به آن اشاره کنیم سمعک Evoke می باشد. این سمعک فرا هوشمند در سال 2018 عرضه شده است. در این مدل از سمعک ویدکس از باتری روی - نقره استفاده می شود. همچنین قابلیت استفاده از باتری های یک بار مصرف نیز در این سمعک وجود دارد.شارژر این محصول قابل حمل بوده ودارای سیستم وایرلس نیز می باشد. علاوه بر این مدل از سمعک های بدون باتری ویدکس می توان به مدل های Beyond Z و مدل های مخصوصی از خانواده MOMENT اشاره کرد.
اتیکن جزء بزرگترین کمپانی های تولید تجهیزات شنوایی از جمله سمعک می باشد. سمعک های رده OPN شامل سمعک های شارژی اتیکن هستند.این مدل سمعک دارای قابلیت های ارتباطی وایرلس بوده و در آن امکان اتصال به تلفن های هوشمند نیز وجود دارد. همچنین اتیکن در سمعک های بدون باتری خود از باتری های نقره روی استفاده می کرد اما امروزه از مدل های لیتیوم - یون برای منبع تغذیه این مدل از محصولات خود استفاده می کند.